Budapest szenvedi meg leginkább a turizmus hiányát

A szállásadók most a magyar vendégeknek kedvezhetnek alacsony áraikkal.

Magyar Nemzet
2020. 08. 09. 15:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest szenvedi meg leginkább a koronavírus-járvány miatti visszaesést a turizmusban, ezt mutatja az is, hogy jelentősen csökkentek a fővárosi szállodai árak is. A Balaton mellett és más vidéki üdülőközpontokban a külföldi vendégek elmaradását némileg ellensúlyozza a belföldi kereslet – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró a köztelevízió vasárnap délelőtti műsorában.

A szakértő felidézte, hogy 2019 rekordév volt: az Egyesült Királyságból, Németországból, Olaszországból, Oroszországból és Kínából is sokan érkeztek Magyarországra. Idén viszont a koronavírus-járvány miatt a fővárosi szálláshelyek leginkább a belföldi turistákra koncentrálnak alacsonyabb árakkal, különböző akciós csomagajánlatokkal.

A Szent István-bazilika előtti téren általában nyüzsögnek a turisták, a járvány alatt egész más a látkép
Fotó: Bach Máté

A vidékről szólva Kiss Róbert Richárd elmondta, hogy a Balaton környéke szinte tele van, augusztusban akár többen is lehetnek a belföldi turisták a tónál, mint egy évvel ezelőtt. Az Őrségben, Sopron vidékén, a Tisza-tónál és a Tisza környéki településeken is erős lesz a nyár utolsó hónapja a turizmusban a szakértő szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.