Még 2020-ban meglesz a tízezredik

A projektben mostanáig 8540 nyertes pályázatot hirdettek, amely 2658 települést érintett.

Magyar Nemzet
2020. 08. 18. 13:32
A fő cél, hogy a helységek megőrizzék falusi jellegüket Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogosult települések 92 százaléka, nyert már fejlesztési forrást a Magyar falu programon keresztül – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn.

Gyopáros Alpár a 2019-ben indított program 23–24. pályázati körének eredményeit ismertetve elmondta: a hárommilliárd forint keretösszegű, a közterületek karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére 419 település nyert támogatást. A pályázat célja a településkép javítása, hogy a kistelepülések megőrizhessék falusias jellegüket. Ezt a pályázatot már tavaly is meghirdették, így két év alatt csaknem ezer település jutott fejlesztési lehetőséghez. A támogatást traktorok, kisebb munkagépek, fűnyírók, fűkaszák beszerzésére fordítják.

A kétmilliárd forint keretösszegű, óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című kiíráson 469 település nyert forrást. A támogatásból maximum ötmillió forint értékben vásárolhatnak, újíthatnak fel kültéri játszóeszközöket, de kerítésépítésre, parkosításra is fel lehet használni az összeget.

A fő cél, hogy a helységek megőrizzék falusi jellegüket
Fotó: Kurucz Árpád

Gyopáros Alpár kiemelte: a Magyar falu programot a kormány tisztán költségvetési forrásokból fedezi. A falvakkal közösen írt és bonyolított projektben mostanáig 8540 nyertes pályázatot hirdettek, amely 2658 települést érintett. A programban további 14 döntési kör van hátra – közölte a kormánybiztos, aki szerint a negyvenmilliárd forintos keretből mintegy 1300-1500 nyertes pályázat lehet még.

Majd hozzátette: még idén meglesz a program tízezredik nyertes pályázat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.