Félszigetkerülő versennyel folytatódik a vitorlásszezon

A szélhiányos nyár után kedvező időben reménykednek a főszezon után is élményvitorlázni vágyók.

2020. 09. 03. 16:03
null
A főszezon vége sem szegi kedvét az élményvitorlásoknak Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ért véget a szeptember beköszöntével sem a nyári balatoni vitorlásszezon, a kikötőkben horgonyzó, tőkesúly nélküli kishajók, közepes méretű katamaránok és nagy luxusjachtok fedélzetén nyoma sincs az ősznek. Az egyik legkedveltebb vízi sport megszállottjai egyébként sem a naptárhoz igazítják hajójuk partra emelésének időpontját.

A főszezon vége sem szegi kedvét az élményvitorlásoknak
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

– Sokan kimondottan a főszezon végén kezdik meg az évi élményvitorlázást, mondván, szeptembertől már a ritkábban közlekedő Bahart-hajókat sem kell kerülgetni. A hagyományos Jó szelet, kapitányok! köszöntésre viszont az idén nyáron nem köszöntek vissza az égiek, néhány zivataros nap kivételével inkább szélhiányos volt a nyár – fogalmazott lapunknak Kollár Lajos. A Magyar Vitorlásszövetség elnöke azt tapasztalta,

a koronavírus-járvány itthon tartotta azokat, akik korábban elsősorban az Adrián bontottak vitorlát. Ez abból is látszik, hogy idehaza több charterhajó fogyott.

A sportszövetség évadzáró eseményét, a Félszigetkerülő Széchenyi István-emlékversenyt szeptember 19-én rendezik meg, szeptember 25-én pedig az elmaradt pünkösdivel együtt kerül sor a Szüreti regattára. Októberben többek közt a Dragon és Folkboat országos bajnokságon, a földvári Unitef és a Fűzfő-kupán, majd a kenesei Őszi regatán és keszthelyi Last minute versenyen állnak rajthoz a kis- és nagyhajók.

Ha kedvező lesz az idő, akkor novemberben vitorlát bonthatnak a XIV. Dér-kupa hajósai, a balatonlellei BL Yach Club pedig az idei télen is megrendezi az ötödik Mikulás- és nyolcadik Szilveszteri regattát.

Hajócsodák Balatonkenesén

Hetvenöt kiállító, nyolcvan vízen és vízparton bemutatott hajó, több mint tíz premier, technológiai újdonság és teszthajózási lehetőség is várja a hajótulajdonosokat és a vízi sport iránt érdeklődőket péntektől vasárnapig a 25. Balaton Boat show 2020 elnevezésű kiállításra. A kenesei Marina Port kikötőben a szervezők számos megelőző intézkedést tettek: a kiállított hajók belsejének megtekintéséhez például arcmaszkot kell felvenniük az érdeklődőknek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.