időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Kormánybiztos felel a 2021-es fenntarthatósági expóért

Magyar Nemzet
2020.09.12. 15:36
Kormánybiztos felel a 2021-es fenntarthatósági expóért

Kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök a jövőre megrendezendő Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021 és a kapcsolódó rendezvények lebonyolításának felügyeletére – derül ki a legfrissebb, péntek esti Magyar Közlönyből.

A kormányhatározat szerint az expó lebonyolításáért 2020. szeptember 15-től 2022. február 28-ig Joó István kormánybiztos felel, aki feladatai szerint részt vesz a rendezvények sikeres előkészítésében és megvalósításában, emellett gondoskodik a megfelelő költségvetésről és a szükséges források felhasználásáról, továbbá összehangolja és kapcsolatot tart az expó megrendezésében részt vevő valamennyi szervezettel, munkacsoporttal, civil és gazdasági szereplőkkel.

Joó István szeptember közepétől a 2021-es expó kormánybiztosa
Fotó: Kormány.hu

A rendezvény kormánybiztosa együttműködik az agrárminiszterrel, a belügyminiszterrel, az emberi erőforrások miniszterével, az innovációért és technológiáért felelős miniszterrel, a miniszterelnök kabinetfőnökével, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és a pénzügyminiszterrel.

Joó István tevékenységét a külgazdasági és külügyminiszter irányítja – áll a friss közlönyben, ahogy az is, hogy a szakember kormánybiztosi munkája hamarosan megkezdődik, ehhez a határozat felszólítja az illetékes szerveket és intézményeket, hogy bocsássák rendelkezésére a szükséges adatokat és információkat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.