Kormánybiztos felel a 2021-es fenntarthatósági expóért

Joó István feladatai szerint részt vesz a rendezvények sikeres előkészítésében és megvalósításában is.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 15:36
null
Joó István szeptember közepétől a 2021-es Expó felelőse Forrás: Kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök a jövőre megrendezendő Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021 és a kapcsolódó rendezvények lebonyolításának felügyeletére – derül ki a legfrissebb, péntek esti Magyar Közlönyből.

A kormányhatározat szerint az expó lebonyolításáért 2020. szeptember 15-től 2022. február 28-ig Joó István kormánybiztos felel, aki feladatai szerint részt vesz a rendezvények sikeres előkészítésében és megvalósításában, emellett gondoskodik a megfelelő költségvetésről és a szükséges források felhasználásáról, továbbá összehangolja és kapcsolatot tart az expó megrendezésében részt vevő valamennyi szervezettel, munkacsoporttal, civil és gazdasági szereplőkkel.

Joó István szeptember közepétől a 2021-es expó kormánybiztosa
Fotó: Kormány.hu

A rendezvény kormánybiztosa együttműködik az agrárminiszterrel, a belügyminiszterrel, az emberi erőforrások miniszterével, az innovációért és technológiáért felelős miniszterrel, a miniszterelnök kabinetfőnökével, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és a pénzügyminiszterrel.

Joó István tevékenységét a külgazdasági és külügyminiszter irányítja – áll a friss közlönyben, ahogy az is, hogy a szakember kormánybiztosi munkája hamarosan megkezdődik, ehhez a határozat felszólítja az illetékes szerveket és intézményeket, hogy bocsássák rendelkezésére a szükséges adatokat és információkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.