Sportolni már az aktív pihenéssel is lehet

Ha megfelelő az időjárás, akkor vannak olyan kültéri mozgásformák, amelyek a vírusfertőzés szempontjából alacsony kockázatúak.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 15:29
null
A vidéki diákok szerint kevés az ingyenes sportolási lehetőség Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasz közeledtével felébred a mozgásigény azokban is, akik eddig kevésbé mertek vagy nem tudtak rendszeres testedzéseket folytatni. Bár egyelőre maradnak a szűkösebb lehetőségek a bezárt edzőtermek, elmaradó sportrendezvények miatt, elszántságra és rugalmasságra akkor is szükség van, ha csak otthoni tornát tervezünk. Bármi is a cél, a fittség, az egészség fejlesztésére befektetett munka semmiképpen nem vész kárba – erről az aktuális témáról közöltek hasznos gondolatokat legutóbb a K&H mozdulj! programban.

A szabadidős sportolóknak figyelembe kell venniük, hogy ha nem tartják be a fokozatosság elvét, fennáll az izomhúzódás veszélye Fotó: Pexels

Ha megfelelő az időjárás, akkor vannak olyan kültéri mozgásformák, amelyek a vírusfertőzés szempontjából alacsony kockázatúak, viszont élvezetesek egyedül is.

A legegyszerűbbek a leghatásosabbak: az edzőtermi futópad helyett egy kisebb emelkedőre történő felfutás, a spinningóra helyett egy könnyebb vidéki kerékpártúra vagy gyors gyaloglás a parkban – ezek olyan lehetőségek, amelyek ugyanúgy egészségesek, ráadásul egy aktív pihenéssel érnek fel.

Érdemes nyitottnak lenni és a legegyszerűbb szabadidős tevékenységekre is új szemmel, sportolási lehetőségként tekinteni – tanácsolják.

A kutyasétáltatás is remek testmozgás, mert a négylábúak gondoskodnak a gazda fittségéről Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Arra is kitérnek: rugalmasan kell kezelni a kitűzött célt, mert nem vezet eredményre, ha a bizonytalan nyaralási lehetőségek és az egyelőre óvatos eseménytervek eltérítenek minket a vágyott bikinialak vagy az első komolyabb futó-, úszó- vagy kerékpártáv megvalósításától. Sőt az eredmény szempontjából fontos elsőként egy komolyabb sikerélményt jelentő cél kitűzése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.