Egységes fellépéssel alakítanák az európai mezőgazdaság jövőjét térségünk államai

A kelet-közép-európai régió kiváló adottságokkal rendelkezik a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 16:45
Forrás: AM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zavartalan fehérjetakarmány-előállítás érdekében közös fellépésre van szükség Brüsszelben – hangsúlyozta hétfőn Nagy István agrárminiszter Krakkóban, a Három tenger régió agrárminisztereinek csúcstalálkozóján.

A csúcson szóba került a Közös agrárpolitika mezőgazdasági és vidéki területek átalakítására gyakorolt hatása a zöld- és digitális gazdasággal összefüggésben. Az agrárminiszterek régiós összefogást sürgettek az élelmiszerrendszereket érintő kutatás és innováció területén. 

A találkozón Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia agrárminiszterei olyan közös álláspontot alakítottak ki, amely befolyásolja országaink és egész Európa mezőgazdaságának, élelmiszer-rendelkezésének és vidéki térségeinek jövőjét 

– olvasható az Agrárminisztérium közleményében. Nagy István kiemelte: régiónkban kiváló az ökológiai adottság a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához, valamint a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer előállításához. A lehetőségek kiaknázásához ugyanakkor közös fellépésre van szükség Brüsszelben.

Borítókép: Agrárminisztérium

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.