időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Egységes fellépéssel alakítanák az európai mezőgazdaság jövőjét térségünk államai

Magyar Nemzet
2021.10.25. 16:45 2021.10.25. 17:00
Egységes fellépéssel alakítanák az európai mezőgazdaság jövőjét térségünk államai

A zavartalan fehérjetakarmány-előállítás érdekében közös fellépésre van szükség Brüsszelben – hangsúlyozta hétfőn Nagy István agrárminiszter Krakkóban, a Három tenger régió agrárminisztereinek csúcstalálkozóján.

A csúcson szóba került a Közös agrárpolitika mezőgazdasági és vidéki területek átalakítására gyakorolt hatása a zöld- és digitális gazdasággal összefüggésben. Az agrárminiszterek régiós összefogást sürgettek az élelmiszerrendszereket érintő kutatás és innováció területén. 

A találkozón Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia agrárminiszterei olyan közös álláspontot alakítottak ki, amely befolyásolja országaink és egész Európa mezőgazdaságának, élelmiszer-rendelkezésének és vidéki térségeinek jövőjét 

– olvasható az Agrárminisztérium közleményében. Nagy István kiemelte: régiónkban kiváló az ökológiai adottság a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához, valamint a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer előállításához. A lehetőségek kiaknázásához ugyanakkor közös fellépésre van szükség Brüsszelben.

Borítókép: Agrárminisztérium