időjárás -3°C Mária 2021. December 8.
logo

Varga Mihály: 210 milliárd forint fejlesztési forrást kaphat 1700 magyar vállalkozás

Fellegi Tamás
Forrás: MTI
2021.10.21. 08:59 2021.10.21. 14:39
Varga Mihály: 210 milliárd forint fejlesztési forrást kaphat 1700 magyar vállalkozás

Kiemelkedően magas, 210 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról döntött a kormány 1700 vállalkozás részére - jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Mihály a közösségi oldalára feltett videóban azt mondta, a vállalkozások a támogatásból elsősorban a hatékonyságukat és a versenyképességüket növelhetik. A cégek új technológiákat, modernebb eszközöket vásárolhatnak és erősíthetik a digitális fejlődésüket. A Ginop plusz július közepén megnyíló pályázatára minden várakozást meghaladó számú kérelem érkezett. 

Azért, hogy a gazdaság újraindítását minél gyorsabban támogatni tudja a kormány, felgyorsították a pályázatok elbírálását, így rekordidő, két és fél hónap alatt megszülettek a döntések. A pénzügyminiszter szerint az "újraindításban elért lépéselőnyünk megőrzését" segíti, hogy a kifizetésekkel nem várják meg az uniós források beérkezését, a magyar költségvetés megelőlegezi a teljes összeget.

Jelentős adócsökkentésre készül januártól a kormány

A kétszázezer forintos minimálbér eléréséhez a vállalkozásokat a kormány kész kompenzálni, ezért javaslatot tett arra, hogy 2022. január 1-jétől a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó négy százalékponttal csökkenjen.