Délig tartanak nyitva az üzletek december 24-én

Az üzletek 14 óráig tarthatnának nyitva, de az áruházi dolgozókra tekintettel idén hamarabb zárnak.

Magyar Nemzet
2021. 12. 16. 13:10
Forrás: A budapesti Szent István téri Advent Bazilikán mindenki találhat megfelelő ajándékot szerettei számára. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb üzletláncok – Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco – december 24-én 12 órakor zárnak be – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) csütörtökön a távirati irodával.

A kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon. Az OKSZ tagvállalkozásai az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek a rövidebb nyitvatartás mellett. Kiemelték: a munkát végzőknek a járvánnyal összefüggő nagyobb terhelés miatt is több pihenőidőre van szükségük.

Az OKSZ tagvállalkozásai azt javasolják, hogy a vásárlók tájékozódjanak előre a december 24. előtti napok nyitvatartásáról is. Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki. Idetartoznak a bútor- és barkácsáruházak, valamint a kisebb iparcikk boltok.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat. Ezen a hétvégén több olyan üzlet kinyit, amelyek vasárnap egyébként zárva tartanak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.