Joó István: Elérte legfontosabb célját a kiállítás, cselekvésre ösztönöz

A fenntarthatósági expó elérte legfontosabb célkitűzését, hisz cselekvésre ösztönöz, a visszajelzések szerint ugyanis a látogatók nagy része a kiállítás hatására másként fogja szervezni a mindennapjait – jelentette ki Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos a vasárnap tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2021. 12. 05. 16:44
JOÓ István
Budapest, 2021. december 5. Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatsgi Exp s Vilgtallkoz lebonyoltsrt felels kormnybiztos, a Klgazdasgi s Klgyminisztrium (KKM) llamtitkra sajttjkoztatt tart a Planet Budapest 2021 Expón a budapesti Hungexpón 2021. december 5-n. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fenntarthatósági expó elérte legfontosabb célkitűzését, hisz cselekvésre ösztönöz, a visszajelzések szerint ugyanis a látogatók nagy része a kiállítás hatására másként fogja szervezni a mindennapjait

– jelentette ki Joó István kormánybiztos. Hozzátette: a megkérdezett látogatók, köztük sok iskolás arról számolt be, az expón látottak után ők is tenni akarnak a környezet védelméért.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára jelezte, hogy a rendezvénynek ez a vasárnapi a zárónapja.

Közölte továbbá, hogy a nagyközönségnek szóló pavilonban a legújabb digitális technológiákkal és különböző installációkkal mutatták be például, hogy milyen lesz a jövő otthona, milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket érdemes fogyasztani, illetve információkat tudhattak meg az érdeklődők különböző vízgazdálkodási kérdésekről is.

Joó István a szakmai programokról szólva elmondta, hogy több mint száz országból érkeztek résztvevők a világtalálkozóra, tíz tudományos panelbeszélgetésen, szakmai tanácskozáson tekintették át, hogy

a fenntarthatóság legfontosabb területein hol tartunk most, milyen kihívásokkal néz szembe a bolygónk, mi pedig bemutattuk nekik azt, hogy Közép-Európában milyen technológiákat, megoldásokat, innovációkat tudunk kínálni.

Kitért arra is, hogy a Planet Budapest 2021 egyben Közép-Európa legnagyobb környezetipari szakkiállítása is volt.

– Ha azt számszerűsítjük, hogy mennyibe került volna a 183 kiállítónak több mint száz országba kiutazni, hogy bemutassa termékeit, innovációt, az már önmagában is jól mutatja az esemény megtérülési esélyeit

– fogalmazott a kormánybiztos.

Hozzátette, hogy az egyik szakkiállításon a visegrádi országok 183 kiállítója mutatta be innovációit az agrárgazdaságtól a vízgazdálkodáson át az energetikáig.

Kérdésre válaszolva elmondta: mivel többen jelezték, hogy az expó hiánypótló kiállítás, szeretnék, ha valamilyen formában a továbbiakban is elérhető lenne. Gondolkodnak, milyen módon lehet egy állandó kiállítást vagy a gyerekek számára egy állandó kalandparkot létrehozni

– jegyezte meg Joó István.

Borítókép: Joó István, a Planet Budapest 2021 kormánybiztosa, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.