A családokat és az időseket segíti a kormány az élelmiszerárstoppal

A február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstoppal különösen a gyerekes családoknak és az idős embereknek akar segítséget nyújtani a kormány – mondta vasárnap Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltett videóüzenetében.

Forrás: MTI/Facebook2022. 01. 30. 10:19
NAGY István
Budapest, 2021. február 9. Nagy István agrárminiszter az Agrár Széchenyi Kártya program eredményeirõl és jövõbeli céljairól tartott sajtótájékoztatón a Agrárminisztériumban 2021. február 9-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddtől hét alapvető élelmiszer – a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a csirke far-hát, valamint a 2,8 százalékos UHT-tej – ára csökken a tavaly október közepén tapasztalt szintre – tette hozzá.

A miniszter kijelentette: a kormány célja az, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-emelkedéstől.

Nagy István szerint a nagy mennyiségben fogyó élelmiszerek árának mérséklésével a lakosság havonta több ezer forintot takaríthat meg.

Az agrárminiszter arról is beszélt a videóban, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrizni fogja az élelmiszerüzleteket, ahol a bejáratnál tájékoztatók is jelzik az árstop életbelépését.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter az Agrár-Széchenyi-kártya program eredményeiről és jövőbeli céljairól tartott sajtótájékoztatón a Agrárminisztériumban 2021. február 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.