Egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank

Már dolgoznak a Budapest Bankból, az MKB Bankból, illetve a jövő évben csatlakozó Takarék Csoportból létrejövő nagybank márkáján.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 10:30
MKB Bank Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 31-én éjfélkor megvalósul a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank jogi egyesülése. Az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább – közölte csütörtökön a Magyar Bankholding, ahol ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a hármas bankfúzió, amelynek célja, hogy 

a Budapest Bank, az MKB Bank, és – 2023 májusáig – a Takarék Csoport integrációjával megalakuljon Magyarország második legnagyobb, és a digitalizációban is élenjáró univerzális nagybankja. 

A közlemény szerint megkezdődött a három bank egyesítésében rejlő szinergialehetőségek kiaknázása, ennek első előnyeit a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei már élvezhetik. 

Az egyesült MKB Bank 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel van jelen, amivel a korábbiaknál több helyszínen biztosítják a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást a pénzintézet ügyfeleinek.

Péntektől a lakossági és vállalati ügyfelek betéti bankkártyájukkal országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-jeiből is vehetnek fel készpénzt, 

amelynek díja megegyezik a saját bankjuk ATM készpénzfelvételi díjaival.

Megváltozik a Budapest Bank fiókok eddigi arculata is: részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. 

Nagyobb imázsváltás április 4-től lesz látható a Budapest Bank 14 korábbi fiókjánál, 

emellett a megszokott kommunikációs csatornákon – internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben – is az MKB Bank saját adataival és logójával találkozhatnak majd az ügyfelek. 

Ezzel együtt már dolgoznak a Budapest Bankból, az MKB Bankból, illetve a jövő évben csatlakozó Takarék Csoportból létrejövő nagybank márkáján, amelyet a tervek szerint jövőre vezetnek be – közölte a Bankholding.

Stabil tulajdonosi háttérrel, erős pénzügyi alapokkal vágunk bele a fúzió következő fejezetébe, hogy olyan piacvezető, digitális bankot építsünk, amely nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez és felveszi a versenyt a nemzetközi bankokkal és neobankokkal is 

– nyilatkozta Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. és egyben az egyesült MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

Fotó: Magyar Bankholding

Mint ismert, az intenzív átalakulási folyamatok ellenére a Budapest Bank és az MKB Bank is rendkívül sikeres évet zárt. Az MKB Csoport tavaly 77,7 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el, mérlegfőösszege 2020 óta 19,1 százalékkal bővült, ami több mint 530 milliárd forint növekedés mellett elérte a 3 314 milliárd forintot. A Budapest Bank 6,2 milliárd forint teljes átfogó eredményt és 13,8 milliárd forint konszolidált, adózás előtti eredményt ért el, a mérlegfőösszege 2021. december végére 7 százalékkal nőtt éves összevetésben, így meghaladta a 2,530 milliárd forintot.

Csütörtökön arra is felhívták a figyelmet, hogy 

az elkövetkező napokban az egyesült bank tervezetten és ütemezetten átállítja informatikai rendszereit. 

Eszerint 2022. április 2-án és 3-án, hétvégén az azonnali fizetési rendszert is ütemezetten leállítják, ezért az egyesülő intézmény ezekre a napokra bankszünnapot hirdet. 

Az elektronikus csatornák – internetbank, mobil applikáció, üzleti terminál – nem lesznek elérhetőek. A leállás ugyanakkor nem érinti a POS terminálokon történő fizikai bankkártyás vásárlást, valamint az ATM-es készpénzfelvételt.

Április 4-én, hétfőn bankszünnap miatt a korábbi Budapest Bank és MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek. 

Ezen a napon a fizetési megbízások rendben teljesülnek, és az ügyfelek a bankkártyáikat is zavartalanul használhatják az egyenlegeik erejéig.

– Kifejezetten fontos szempont volt, hogy a két tagbank egyesülése a lehető legkevesebb teherrel és fennakadással járjon az ügyfeleknek. A hétvége során esetlegesen felmerülő problémák elhárítására számos óvintézkedést vezettünk be annak érdekében, hogy minden ügyfélnek azonnali választ tudjunk adni az esetleges megkeresésekre a megszokott kommunikációs csatornákon – jelezte Egerszegi Ádám transzformációért felelős vezérigazgató-helyettes. 

Borítókép: sikeres évet zárt az MKB (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.