Az Accor francia szállodaóriás nem távozik Oroszországból

A vezérigazgató jelezte: nem járul hozzá az orosz háborús erőfeszítésekhez, mert „nem fizet adót” Oroszországban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 02. 14:10
Russia, Moscow, Ibis hotel Moscow Paveletskaya of Accor hotel chain, lobby (Photo by MAISANT Ludovic / hemis.fr / Hemis via AFP) Fotó: Europress/AFP/MAISANT Ludovic
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Accor francia szállodacsoport nem távozik Oroszországból, továbbra is nyitva tartja szállodáit Ukrajnában és Oroszországban is, mert ott „rendkívül értékes, sőt nélkülözhetetlen” szolgáltatásokat nyújt – jelentette be Sébastien Bazin vezérigazgató szombaton a France Inter rádióban, hozzátéve, hogy nem járul hozzá az orosz háborús erőfeszítésekhez, mert „nem fizet adót” Oroszországban.

– Nem ott keresek pénzt, így senki sem mondhatja nekem, hogy az orosz háborút finanszírozom Ukrajnában. Nem fizetek adót, mert ott pénzt veszítek, 32 százalékos kihasználtságnál vagyunk, s csak amikor elérjük az 55 százalékot, akkor kezdünk csak pénzt keresni – mondta.

– A világ minden táján jelen vagyunk a nehéz időkben, az Accor ötven év alatt soha nem zárt be szállodát konfliktus sújtotta övezetben – magyarázta. 

– Egyetlen dolog érdekel, az alkalmazottjaim, hogy ha ők nincsenek, nem lehet működni. Oroszországban 3800 alkalmazottam van 55 szállodában, amelynek nem tulajdonosa, hanem vezetője vagyok, és így felelős vagyok értük – mondta. Úgy vélekedett, hogy az a szolgáltatás, amelyet Oroszországban nyújtanak, rendkívül értékes, sőt nélkülözhetetlen a média, a jótékonysági szervezetek, a tárgyalni érkező külföldi delegációk számára, és ha bezárnak, akkor nem lesznek többé tanúi a történéseknek.

Sébastien Bazin elmondta, hogy orosz kollégái körében az ukránokénál is nagyobb szorongást érzékelt. 

– Ukrajnában egyfajta pozitív energia van, mosolyognak, a dolgozók teljes mértékben helytállnak a bajban, míg Oroszországban szomorú emberek vannak, akik nem értik a helyzetet, akiknek megpróbálom elmagyarázni a dolgokat, amelynek az ellenkezőjét mondják nekik a televízióban – fogalmazott a vezérigazgató. Majd hozzátette, hogy az ukrán alkalmazottai „nem kérik, hogy Oroszországban zárjanak be”.

A csoport, amelynek korábban hét szállodája volt Ukrajnában, további hármat nyitott meg Kijevben és Lvivben, bár hétszáz alkalmazottjának egy részét hazatelepítette. Mint mondta: figyelmének száz százaléka Ukrajnára irányul.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrégiben a francia parlamentben azzal vádolta meg az Oroszországban működő, jelentős mértékű adót fizető francia vállalatokat, hogy „az orosz háborús gépezet szponzorai”.
 Borítókép: Ibis hotel Moszkvában. Europress/AFP/Maisant Ludovic 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.