Ötszörösére nőtt a szálláshelyeken a vendégéjszakák száma

Az összes bruttó árbevétel folyó áron több mint öt és félszeresére, 23 milliárd forintra növekedett.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 10:30
szálloda
Budapest 2021.07.08. Intercity Hotel foto: Kallus György/Világgazdaság Fotó: Kallus György/Világgazdaság
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások miatti alacsony bázis következtében – 2022. februárban több mint négyszeresére nőtt 2021 azonos hónapjához viszonyítva, azonban 26 százalékkal elmaradt a Covid–19-járvány kitörése előtti, 2019. februári értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma hétszeresére emelkedett, de még így is 39 százalékkal kevesebb volt a 2019. azonos időszakinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. 

Az összes bruttó árbevétel folyó áron februárban több mint öt és félszeresére, 23 milliárd forintra növekedett. Széchenyi-pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken több mint tizenháromszor annyit, összességében másfél milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

Az adatokból az is kiderül, hogy 2022. január–februárban az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyeken négyszeresével több, összesen kétmillió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek háromszorosával, a külföldiek közel hatszorosával több (1,1 millió, illetve 932 ezer) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron több mint ötszörösével nőtt, és 46 milliárd forintot tett ki.

 

Borítókép:  Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.