Részvényátvétellel folytatódik a bankfúzió

Az MKB Bank vállalta, hogy október végéig megszerzi a Magyar Posta Zrt. 17,66 százalékos Takarékbank-részesedését.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 11:28
MKB Bank Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB Bank Nyrt. közgyűlési felhatalmazással csaknem 100 milliárd forint összkibocsátási értékű, dematerializált törzsrészvényt vett át az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Banktól – tette közzé hétfőn a Magyar Bankholding Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az általa irányította bankfúzió kapcsán. 
Miután az igazgatóság döntése alapján a Takarékbank a részvények értékesítésével 100,26 milliárd forintról közel 187 milliárd forintra emelte az alaptőkéjét, 

az MKB Bank részesedése a Takarékbankban 85,72 százalékra nő, míg a részvények átvétele 46,37 százalékos közvetlen részesedést jelent.

A tájékoztatásból kiderül: az MKB Bank vállalta azt is, hogy megszerzi a Magyar Posta Zrt. 17,66 százalékos Takarékbank-részesedését. A 17,71 milliárd forint össznévértékű részvényt október végéig vásárolják meg.
A mérlegfőösszeg alapján 

a Takarékbank integrációjával Magyarország második legnagyobb nagybankja jön létre 2023 májusáig. 

Emlékezetes: a bankfúzió részeként múlt héten jogilag egyesült a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja, a Budapest Bank Zrt. és az MKB Bank. Az új intézmény majdnem 311,320 milliárd forint törzstőkével átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik.
 

(Borítókép: A Budapest Bank integrációjával az MKB nevén folytatódik a fúzió. Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.