A kormány mindig megvédi az idősek juttatásait

A kormány 2010-ben szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, mindig kiáll az idősek érdekeiért és megvédi a juttatásaikat – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos szombati videójában, amelyet a Facebookon osztott meg.

Forrás: MTI2022. 06. 18. 16:02
NYITRAI Zsolt Péter
Budapest, 2022. március 8. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelõs miniszterelnöki megbízott a Közös ügyünk az állatvédelem címmel tartott sajtótájékoztatón az Állatorvostudományi Egyetem Hutyra Ferenc Könyvtárában 2022. március 8-án. A kormány fontosnak tartja az állatvédelmet, ezért az állatvédõk és állatbarátok számíthatnak együttmûködésére, támogatására - mondta Nyitrai Zsolt. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus rámutatott arra, hogy a háborús infláció az idősebb korosztályt is érinti, ezért az a döntés született, hogy rendkívüli nyugdíjemelést kapnak. Mindezek mellett a nyugdíjasokat is segíti az októberig biztosan megmaradó élelmiszerárstop és a 480 forintos benzin is – tette hozzá.

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányának a támogatására

– fogalmazott Nyitrai Zsolt.

A videóban Ábrahám Katalin, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta: az inflációt minden vásárláskor megtapasztalják, ezért nagyon jó, hogy júliusban ismét nyugdíj-kompenzációt kapnak. Ráadásul ez voltaképpen nyolchavi kompenzáció lesz – fűzte hozzá.

Borítókép: Nyitrai Zsolt (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.