Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szijjártó Péter: A kormány nem lelkes a globális minimumadó ötletétől

Az európai gazdaság nagyon komoly kihívásokkal néz szembe a háború miatt.

Forrás: MTI/Facebook2022. 06. 15. 7:21
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. május 31. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nokia beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. május 31-én. A beruházás eredményeként százötven új, magas képzettséget igénylõ munkahely jön létre Budapesten az 5G-technológiához kapcsolódó kutatás-fejlesztési program keretében. A finn telekommunikációs vállalat mintegy 2,5 milliárd forint értékû projektjét az állam 633 millió forinttal támogatja. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány nem lelkes a globális minimumadó ötletétől, annak bevezetésétől még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda reggel a Facebook-oldalán, beszámolva arról, hogy az éjjel Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel egyeztetett telefonon. 

Szijjártó Péter közölte, a globális minimumadóról szóló egyeztetés során azt mondta az amerikai külügyminiszternek: mi egyáltalán nem vagyunk lelkesek ettől az ötlettől, főleg nem annak jelenlegi formájában, pláne nem a jelenlegi körülmények között. Az európai gazdaság nagyon komoly kihívásokkal néz szembe a háború miatt, ebben a helyzetben a termelő vállalatokat sújtó újabb adóterhek végzetesek lehetnek – írta bejegyzésében a magyar külügyminiszter, hozzátéve: főleg úgy, hogy a bevezetésre már a jövő év elején sort akarnának keríteni Európában, míg a világ többi részén ki tudja, mikor fogják bevezetni, már ha egyáltalán ezt teszik.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: ezért ezzel a döntéssel még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség, amit jobb lenne elkerülni. Az amerikai külügyminiszterrel abban maradtak, hogy a héten még beszélnek – olvasható a bejegyzésben. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.