Elemér 2024. február 28.
logo

Megvan a döntés a kis benzinkutak hétvégi leállásáról

Magyar Nemzet
2022.08.16. 17:37 2022.08.16. 18:08
Megvan a döntés a kis benzinkutak hétvégi leállásáról

A Független Benzinkutak Szövetsége a mai napon megtartotta rendkívüli közgyűlését, melyen a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak – közölte lapunkkal a szövetség kedd délután. Jelezték: egyben kezdeményezik a Mol ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag-ellátása érdekében.

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el a kabinet – jelentette be Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára még kedd délelőtt, az Agrárminisztérium sajtótájékoztatóján. A kereskedelempolitikáért felelős államtitkár jelezte: a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók pedig akár már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz.

A Független Benzinkutak Szövetsége korábban közölte: a kisebb benzinkutak jelentős része komoly bajba került az elmúlt hónapokban, félő, hogy többségük nem tud talpon maradni tovább.

Ezért hirdettek sztrájkot a hét végére, augusztus 20-ra és 21-re, az eredeti tervek szerint az akcióhoz csatlakozott mintegy ötszáz-hatszáz töltőállomáson nem lehetett volna tankolni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kelet-Magyarország/Dodó Ferenc)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.