időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Mol: Importból kell visszaépíteni a hazai üzemanyagkészletet

Magyar Nemzet
2022.12.06. 14:12 2022.12.07. 13:41
Mol: Importból kell visszaépíteni a hazai üzemanyagkészletet

A helyzet kritikus, a megoldás viszont kézenfekvő: lehetővé kell tenni, hogy a magyarországi üzemanyagkészletet importforrásokból építse vissza a piac. Bacsa György, a Mol ügyvezető igazgatója szerint a napi forgalom a benzin esetében a normális piaci szint kétszeresére, a dízelnél a másfélszeresére ugrott.

– Soha nem volt még annyi leürülés a Molnál, mint az elmúlt napokban: a teljes hálózatunkban jelentkezett részleges termékhiány és a töltőállomásaink negyedében volt teljes leürülés – mondta Bacsa György, a Mol ügyvezető igazgatója a Világgazdaság megkeresésére.

Az igazgató kifejtette: a napi forgalom a benzin esetében a normális piaci szint kétszerese, a dízelnél pedig csaknem a másfélszerese. Az ellátási helyzet egyértelműen kritikus, a kereslet az egekbe szökött, a fogyasztók készleteznek, pánikvásárlás kezdődött. A Mol minden tőle telhetőt megtesz: a tankerautóik éjjel-nappal szállítanak, a munkatársaik folyamatosan töltik a benzinkutakat, a szakembereik pedig a korábban meghibásodott üzem karbantartási munkáinak befejezése után azon dolgoznak, hogy a teljes Dunai Finomító fokozatosan újrainduljon

A termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol – novemberben minden negyedik liter gázolaj Szlovákiából jött –, de vállalatunk elérte a logisztikai kapacitásának határát: ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudunk behozni.

– közölte Bacsa György.

Az import növelése a helyzet kulcsa

A jelenlegi üzemanyaghiányra és logisztikai problémákra kizárólag az import korábbi mennyisége hozhatja el a megoldást Bacsa György szerint.

Nem lehet elégszer rámutatni egy fontos tényadatra: az elmúlt években a magyarországi üzemanyagpiac mintegy 30 százaléka importforrásból érkezett, és ez az ellátás szinte teljesen eltűnt

– mondta a Mol ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy még egy ideális piaci környezetben is két-három hónapra lenne szükség ahhoz, hogy visszaépítsük a hiányzó importot és a hozzá kapcsolódó logisztikát, de a jelenlegi kilátások szerint inkább csökkenő termékbehozatallal kell számolnunk.

Bacsa György jelezte továbbá, hogy kollégáik hetek óta napi 24 órában dolgoznak a Dunai Finomító karbantartásán.

A helyzet kritikus, a megoldás viszont kézenfekvő: lehetővé kell tenni, hogy a magyarországi üzemanyagkészletet importforrásokból építse vissza a piac

– szögezte le az igazgató. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.