Három és fél milliárdos vízi turisztikai attrakció erősíti Balatonfüred gazdaságát

A szabadidősport mellett az utánpótlás- és versenysportot is szolgálják a fejlesztések.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 24. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balatonfüred újabb turisztikai attrakcióval bővült, amely tovább növeli a város vonzerejét – mondta Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára a Kékszalag PORT vízi turisztikai létesítmény átadóján Balatonfüreden.

A mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult Kékszalag PORT-ról elmondta: a projekt elindításakor a céljuk az volt, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani egy természetes vizekben gazdag országban, és megismertessék őket azokkal az eszközökkel, amelyekkel vízre szállhatnak.

A beruházást a kormány a Magyar Vitorlásszövetséggel (MVSZ) és a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel (MKKSZ) együtt valósította meg.  

A helyettes államtitkár szerint a szabadidősport mellett az utánpótlás- és versenysportot is szolgálják a fejlesztések, továbbá kiemelte: az MVSZ kormányzati támogatása az eddigi finanszírozás duplájára emelkedett.

Klubtermet, irodákat, négy pihenőszobát, valamint vizesblokkokat alakítottak ki. Forrás: Facebook/Magyar Vitorlás Szövetség

Bóka István (Fidesz–KDNP), Balatonfüred polgármestere úgy véli: városrehabilitációs és aktív sportelemeket is tartalmaz a fejlesztés. Fontosnak nevezte, hogy a vitorlásközpont munkahelyet teremt és jövedelmet generál, így erősíti Balatonfüred gazdaságát.

A 140 férőhelyes kikötő mellett a kikötőépület emeletén oktatási és közösségi programoknak otthont adó klubtermet, irodákat, négy pihenőszobát, valamint vizesblokkokat alakítottak ki, a teraszon pedig tavasztól büfé is üzemel majd

– közölte Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidőközpont ügyvezetője, hozzátéve: a földszinten a versenyeket és a vitorlázókat kiszolgáló infrastruktúra, hangár, raktárak, műhelyek és kikötőmesteri iroda, továbbá kajak-kenu tároló kapott helyet. Emellett kialakítottak egy egészségügyi szobát, amelyet a tervek szerint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vesz birtokba és egy mentőhajót is állomásoztathatnak majd itt.

Az MVSZ tájékoztatása szerint a két – egyenként 1,940 és 1,398 milliárd forintból megvalósult – projektben a balatonfüredi Kékszalag PORT mellett megépült a Veszprém vármegyei városban a Kékszalag-sétány, kialakítottak Keszthelyen egy kajak-kenu megállópontot, továbbá vízi sporteszközöket is beszereztek.

Borítókép: Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára a Kékszalag PORT vízi turisztikai létesítmény átadóján Balatonfüreden (Forrás: Facebook/Magyar Vitorlásszövetség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.