Ígéretes a Mol szénhidrogén-kutatása Üllő térségében

A területen valószínűleg nem földgáz, hanem kőolaj lesz.

Magyar Nemzet
2023. 03. 06. 16:17
null
Midland, 2020. április 7. Olajkút a nyugat-texasi olajmezõkön 2020. április 7-én. Az olajár esése miatt a benzin ára is jelentõs mértékben csökkent. MTI/EPA/Larry W. Smith Fotó: Larry W. Smith
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ígéretesnek tűnik a szénhidrogén-kutatás a Dány koncessziós területhez tartozó Üllő térségében – hangsúlyozta Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója hétfőn az üllői 3D-s szeizmikus mérés bemutatásán.

Az olajtársaság Üllő határában mintegy 30 négyzetkilométeren  szénhidrogént keres, a február végén kezdődött és a vége felé járó méréseket az Acoustic Geofizikai Kft. végzi. 

A mérést bemutató sajtóúton elhangzott, hogy a területen nagy valószínűséggel nem földgáz, hanem kőolaj lesz.

Homonnay Ádám kiemelte, a vecsési kőolajtalálat felértékelte az Üllő melletti területet, és arra számítanak, hogy jó eséllyel lehet itt is kőolajat találni.

A rendezvényen a Mol szakemberei ismertették, hogy a kutatás folyamatában méréssekkel térképezik fel a föld alatti területet. A kapott adatokat feldolgozzák, kiértékelik, hogy meggyőződhessenek az adott terület lehetőségeiről, ezután következhet a fúrás.    

Homonnay Ádám elmondta, az üllői területen az adatok feldolgozása három hónapot, kiértékelése újabb három-hat hónapot vesz igénybe, így vélhetően legkorábban az idei év végén lehetne  fúrni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Larry W. Smith)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.