időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Ígéretes a Mol szénhidrogén-kutatása Üllő térségében

Magyar Nemzet
2023.03.06. 16:17 2023.03.06. 16:37
Ígéretes a Mol szénhidrogén-kutatása Üllő térségében

Ígéretesnek tűnik a szénhidrogén-kutatás a Dány koncessziós területhez tartozó Üllő térségében – hangsúlyozta Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója hétfőn az üllői 3D-s szeizmikus mérés bemutatásán.

Az olajtársaság Üllő határában mintegy 30 négyzetkilométeren  szénhidrogént keres, a február végén kezdődött és a vége felé járó méréseket az Acoustic Geofizikai Kft. végzi. 

A mérést bemutató sajtóúton elhangzott, hogy a területen nagy valószínűséggel nem földgáz, hanem kőolaj lesz.

Homonnay Ádám kiemelte, a vecsési kőolajtalálat felértékelte az Üllő melletti területet, és arra számítanak, hogy jó eséllyel lehet itt is kőolajat találni.

A rendezvényen a Mol szakemberei ismertették, hogy a kutatás folyamatában méréssekkel térképezik fel a föld alatti területet. A kapott adatokat feldolgozzák, kiértékelik, hogy meggyőződhessenek az adott terület lehetőségeiről, ezután következhet a fúrás.    

Homonnay Ádám elmondta, az üllői területen az adatok feldolgozása három hónapot, kiértékelése újabb három-hat hónapot vesz igénybe, így vélhetően legkorábban az idei év végén lehetne  fúrni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Larry W. Smith)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.