Jó hír az ügyfeleknek, hamarosan megnyitja kapuit Magyarország második legnagyobb bankja

A használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek mind az átállási hétvégén, mind pedig azt követően is használhatják

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 04. 25. 11:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hónap végével egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, amelynek révén – MBH Bank néven – létrejön a második legnagyobb hitelintézet a hazai piacon. Az átállás április 27. és május 2. között zajlik majd, ám a részleges bankszünnapok időtartama alatt is folyamatosan tájékoztatják az ügyfeleket a legfontosabb tudnivalókról – írja a Világgazdaság

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. egyesülésével a Magyar Bankholding keretében közel három éve tartó fúziós folyamat, amely Magyarország második legnagyobb, magyar tulajdonú pénzintézetének létrehozását célozza – hangzott el a Magyar Bankholding vezetői által tartott keddi sajtótájékoztatón. Az egyesülési folyamat végén létrejövő bank MBH Bank Nyrt. név alatt, egységes arculattal működik tovább.

A tagbankok, illetve a május 1-jétől egységes MBH Bank márkanév és arculat alatt működő bank április 27. (csütörtök ) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak.

A gördülékeny ügyintézés fenntartása érdekében a bankcsoport folyamatosan frissülő tájékoztatást biztosít az ügyfeleket érintő legfontosabb tudnivalókról.

Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a közel három éve tartó egyesülési folyamat rendhagyó és jelentős esemény az MKB Bank, az MBH Bank és az egész magyar hitelintézeti szektor szempontjából is. Az első jelentős lépés ebben a folyamatban – tette hozzá – a Budapest Bank beolvadása volt tavaly április elején, a második pedig az MKB Bank és a Takarékbank mostani jogi egyesülése lesz. Az egyesülés lezárására már 2022. harmadik negyedéve óta zajlik a felkészülés, ebben a folyamatban pedig közel 1500 fő – köztük külső partnerek munkatársai – vettek részt. A hosszú hétvégén zajló átállásban pedig közel nyolcszáz munkatárs – szintén a külső partnerekkel együtt számolva – működik majd közre.

A célunk az, hogy meghatározó, univerzális, a digitális szolgáltatások szempontjából is élen járó bankot hozzunk létre. Az MBH Bank mérlegfőösszege alapján a második számú szereplő lesz a piacon, ám az országban a legnagyobb fiókhálózatunkkal teljes lefedettséget tudunk biztosítani lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleinknek egyaránt

– emelte ki Egerszegi Ádám. Hozzátette: több olyan terület is van, amelynél a létrejövő MBH Bank különösen erős piaci pozíciókkal rendelkezik: így például a vállalati terület, az agrárfinanszírozás, a lízing vagy a privátbanki vagyonkezelés.

Az egyesülést követően – hangzott el – az MKB Bank ATM-hálózata a Takarékbank ATM-hálózatával bővül, így az MBH Bank rendelkezik majd az egyik legkiterjedtebb hazai hálózattal:

így az ügyfelek országszerte már 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre, és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni.

A májusi egyesülést követően megújulnak a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok, amelyek az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Első körben a nagyobb, zászlóshajó fiókok átalakítására kerül sor, ezt követően a bankcsoport teljes fiókhálózata fokozatosan megújul az év folyamán. 

Az átállás nem érinti a fizikai betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, az említett szolgáltatások az egyesülési hétvége alatt is zavartalanul működnek. Szintén könnyebbség az ügyfeleknek, hogy a használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek mind az átállási hétvégén, mind pedig azt követően is használhatják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels/Meszárcsek Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.