Új magyar nyelvtanulási módszer indult útjára

Több mint 22 ezren töltötték már le a világ szinte minden tájáról azt az angol szóbeli kommunikációt segítő applikációt, aminek lesz német és vélhetően spanyol verziója is – közölte a módszert fejlesztő cég az MTI-vel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 21. 6:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 2021 augusztusában alapított magyar startup 2021-ben és 2022-ben 15+40 millió forint befektetést kapott a Hiventures tőkealap-kezelő által a Széchenyi 2020 pályázatból.

A támogatás segítségével Szatmáriné Majoros Judit és nyelvtanár kollégái kidolgoztak egy olyan párbeszédes gyakorlatokra épülő tanítási-tanulási módszert, amely kifejezetten a társalgási rutinszerzésre fókuszál üzleti és hétköznapi témákban. 

Módszerük digitalizálásával született meg az AI-alapú megoldásokra épülő applikáció prototípusa.

Ezt követően a Hiventures második körös, negyvenmillió forint értékű pénzügyi segítségével 2022 második negyedévében az app kiléphetett a nagyközönség elé. Az elmúlt egy évben az applikációt már több mint 22 ezren töltötték le, egyéni felhasználók és céges ügyfelek is. Előbbiek ötven-ötven százalékban magyarok és külföldiek, céges ügyfeleik egyelőre csak Magyarországon vannak. Ezen a területen a külpiacra is lépne a cég, amelyhez azonban újabb tőkebevonásra lenne szükségük.

A közleményben  kitértek arra, hogy a technológia viszonylag könnyen adaptálható más idegen nyelvekre. Ezért kampányt indítottak, hogy közösségi finanszírozás segítségével megvalósulhasson a német beszédkészség-fejlesztő alkalmazás. 

A kampány során az érdeklődők kedvezményes áron elővásárolhatják az előfizetést, így hozzájárulva a német verzió elkészítéséhez és az app továbbfejlesztéséhez. A kezdeményezéssel a cég már összegyűjtötte a fejlesztéshez szükséges összeg hatvan százalékát, 633 ezer forintot, ezért bizakodóak, hogy a német tananyag is elkészülhet.

A tervek szerint spanyol nyelvre is elkészítik a Talk@Ease elnevezésű appot, ugyanis előzetes piackutatásuk alapján a német után erre lenne a legnagyobb igény.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.