Újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapest–Belgrád vasútberuházás

Megkezdődik a vasútvonal Ferencváros állomás és Soroksár közötti szakaszának fejlesztése.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 18:05
Budapest-Belgrád vasútvonal Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szakaszához érkezett a Budapest–Belgrád vasútépítési beruházás – tudta meg a Világgazdaság Csepreghy Nándortól, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettesétől. Megkezdődik a Budapest–Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás Ferencváros állomás és Soroksár közötti szakaszának fejlesztése, kivitelezése a MÁV Zrt. beruházásában, a 2023. június 28-i kormánydöntés értelmében.

Hatályba lépett a vasútfejlesztési beruházás ezen szakaszának megvalósítására irányuló vállalkozási szerződés is, így kezdetét veszi a tervezési, illetve a kivitelezési munka – írja a portál.

A miniszterhelyettes elmondta: 2020 júliusa óta ütemezetten folyik a beruházás Soroksár–Kelebia (országhatár) szakaszának megvalósítása.

A szerződés a fedezet rendelkezésére állásáról szóló alapítói határozatnak a vállalkozóval való közlését követő hetedik napon lép hatályba. Az alapítói határozat 2023. június 29-én született meg, a vállalkozó értesítésére csütörtökön megtörtént.

Borítókép: Kezdetét veszi a tervezési és kivitelezési munka a Ferencváros állomás és Soroksár közötti szakaszon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.