Tudományos olimpikonok a Kutatók Éjszakáján

Milyen eszköz segíti a siket futballistákat a meccseken?

2023. 09. 25. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 29-én, a Kutatók Éjszakája részeként 16 órától 23 óráig a Magyar Innovációs Szövetség standjai is megtekinthetőek lesznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi könyvtárának a Budafoki úti épületében – ismertette a szervezet. A látogatók megismerkedhetnek a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) kiváló döntős projektjeivel, valamint friss információkat szerezhetnek a 33. OTIO kapcsán.

Mi vesz rá egy tizedikes gimnazistát, hogy házi tárgykereső és rendszerező apparátust hozzon létre, ami rádiós modullal üzemel? Mit is jelent gyakorlatban az miRNS kétélű karddal játszott harca az mRNS terápiás alkalmazásban? Hogyan lehet központosítani és energiahatékonyabbá tenni a világítást? Milyen eszköz segíti a siket futballistákat a meccseken? Mik azok a kör és a fémes arányok? 

Néhány kérdés, amikre az idei Kutatók Éjszakáján örömmel válaszolnak a Magyar Innovációs Szövetség tudományos olimpikonjai.

Azoknak is lesz kihez fordulni, akiket a nemzetközi tapasztalatok érdekelnek, hiszen Szőnyi Balázs és Vida Ákos saját standdal lesznek jelen, akik nemrég érkeztek haza Brüsszelből, a 34. EU Fiatal Tudósok Versenyéről, ahol Magyarországot képviselték, de bemutatja MateKIT – matematikai oktatóprogramját Kovács János is, aki a London International Youth Science Forum magyar résztvevője volt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.