Fontos levél érkezik egymillió nyugdíjasnak, a pénzük a tét

Ha úgy döntenek, találhatnak maguknak kedvezőbb ajánlatokat is.

Forrás: Pénzcentrum2024. 01. 05. 13:51
null
Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tõl hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg nagyjából egymillió magyar nyugdíjasnak utalják ki a járandóságát bankszámlára – írja a Pénzcentrum, és hozzáfűzik, ők is meg fogják kapni a pénzintézetektől azt a részletes kimutatást, amelyben részleteznek minden bankolási költséget, amelyet a tavalyi évben kellett kifizetniük.

Ennek alapján dönthetnek a továbbiakról, ami azt jelenti, ha úgy tetszik, kedvezőbb ajánlat után is nézhetnek. Ugyanakkor az Országos Nyugdíjas Parlament úgy véli, ezt több dolog hátráltatja, például az, hogy az idősek – a fiatalabbakhoz hasonlóan – többnyire csak a bankszámlájukat használják, mert szerintük kevés a 150 ezer forintos, ingyenesen felvehető összeg, és vidéken egyre kevesebb helyen juthatnak készpénzhez.

A portál megjegyzi, a nyugdíjasok életmódja megkívánja, hogy készpénzt is tartsanak maguknál, ne csak a számlájukon legyen hozzáférhető a vagyonuk. A szervezet tehát azt javasolja, lehessen a nyugdíj egyik részét bankszámlára, egy másikat pedig készpénzben kérni, ugyanis most vagy az egyikre, vagy a másikra van lehetőség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.