Pofátlanság-e, ha fizetni kell a plázában a mosdó használatáért?

Van, aki kapzsiságot sejt a dolog mögött, más úgy látja, ez így van rendjén. Az ügyvéd válaszolt.

Forrás: Haon2024. 01. 09. 18:53
Toilet,Room,Sign,And,Escalator,On,White,Concrete,Pole.
1754708600 Fotó: Ratchat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felröppent a kérdés az egyik közösségi médium csoportjában, hogy pofátlanság, illetve jogszerű-e, hogy fizetni kell a mosdó használatáért a plázákban – írja a Haon, és miután kisebb adok-kapok alakult ki a csoportban, a portál utánanézett a felvetett kérdésnek. 

„Az unokámnak vécéznie kellett, és amikor az ajtóhoz értünk, kiderült, hogy pénzbe kerül a mosdó használata. Bevallom, kiakadtam. Szerintetek nem pofátlanság? A bevásárlóközpontban üzemelő éttermeknek nem kötelességük az ingyenes illemhely biztosítása?” – fogalmazott a kérdező. A kommentelők között van, aki kapzsiságot sejt a dolog mögött, más úgy látja, ez így van rendjén. 

„A magyarországi bevásárlóközpontokra nézve a mosdóhasználat ingyenessé tételére nincs előírás” – válaszolt a portál kérdésére egy debreceni ügyvéd. Nemes Imre kifejtette, az illemhelyek használati díjának kérdése így elsősorban az adott bevásárlóközpont üzemeltetőjének döntésén múlik. Így arra sincs előírás, hogy ha valaki az üzletközpont éttermében fogyaszt, ingyenesen használhatja-e a mosdót.

Törvényi előírás hiányában pedig a bevásárlóközpontot üzemeltető gazdasági társaság dönthet az illemhelyek ingyenességéről, azonban a költségek fedezése más szereplők bevonásával is megoldható – jelezte Nemes Imre. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.