Rengeteg embert rúgtak ki egy nagyvállalattól, Nagy Márton minisztériuma azonnali vizsgálatot rendelt el

A sajtóban megjelent hírek szerint a Bumchun Precision Hungary Kft. hatvanfős létszámleépítést hajtott végre. A megjelent hírek miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását – jelentette be szerdai közleményében a minisztérium.

Forrás: MTI2024. 01. 17. 12:55
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Fotó: Világgazdaság/Vémi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létszám csökkentésére átmeneti termeléscsökkenés miatt került sor, és tavasszal mind a létszám, mind pedig a termelés szintje visszaállhat a korábban megszokott szintre – fogalmaz közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Hozzáfűzték azt is, hogy minden további információról tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a magyar munkaerő az első, ezért az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el. 

Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni – emelték ki. 

Leszögezték azt is, hogy a kormány megvédi a magyar családokat és a magyar munkahelyeket, ezért a jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek.

A kidolgozás és elfogadás alatt álló, az új idegenrendészeti törvény végrehajtásához kapcsolódó jogszabályok a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják – figyelmeztetett az NGM.

 

Borítókép: Nagy Márton (Fotó: Világgazdaság/Vémi Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.