Nem akármilyen küldetésre indul magyar találmány a Holdra

Még az idén eljuthat a Holdra a Puli Space Technologies NASA-díjas műszere.

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 08. 11:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az idén eljuthat a Holdra a Puli Space Technologies NASA-díjas műszere, amely a felszíni rétegben található hidrogénkészlet felmérésére szolgál, ezzel segítve az űrhajósok vízellátását és a jövőbeli űrkutatási missziók rakétaüzemanyag-ellátását, ugyanis a vízből kinyert hidrogén és oxigén rakéta-üzemanyagként is szolgálhat a jövő űrkutatási missziói során. 

A magyar cég fejlesztése az Európai Űrügynökség (ESA) pályázatán is jó eséllyel indul – tudta meg a Világgazdaság. A vízszimatoló műszer 

mindössze 10×10×3,4 centiméter, és csupán 40 dekagramm tömegű.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar technológia is hozzájárulhat a Hold felszínének felfedezéséhez. Izgatottan várjuk, hogy eredményeink által még több lehetőséget nyissunk meg az emberiség számára az űrkutatás terén” – mondta Pacher Tibor, a Puli Space Technologies alapítója és vezetője. Arról nem beszélve, hogy a Puli egyedülálló megoldása tovább erősítheti Magyarország helyét az űrkutatás globális térképén, ha jól szerepel az Európai Űrügynökség pályázatán. 

Borítókép: A vízszimatoló (Fotó: VG/Puli Space Technologies)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.