Videón mutatjuk Magyarország legújabb autópályáját, amelyet hamarosan át is adnak

Látványos videó a cikkben.

Forrás: Magyar Építők, Világgazdaság2024. 02. 08. 10:31
null
Babarc, 2018. december 26. Az M6-os és az M60-as autópálya mohácsi csomópontja Babarc közelében 2018. december 26-án. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az utolsó simításokat végzi a kivitelező konzorcium az M6-os autópálya még hiányzó szakaszán, amelyet várhatóan márciusban adhatnak át a forgalomnak.

A Magyar Építők információi szerint immáron a próbaüzemnél és a műszaki átadás-átvételnél tartanak, emlékeztet rá a Magyar Építők. A portál stábja a helyszínen készített felvételeket. Hozzáfűzik, a kétszer két sávos autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat része, amely a Balti-tengert az Adriával köti össze. 

Korábban a Világgazdaság számolt be róla, hogy Magyarországon idén tavasszal, Horvátországban pedig rá egy évre adják át a két országot összekötő új autópálya utolsó szakaszát. Az M6-os és a horvát A5-ös autópálya a tervek szerint 2025 márciusában egyesül, ekkortól egy új gyorsforgalmi út köti össze a két országot. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó. MTI/Sóki Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.