Rossz árut kapott a boltban? Mutatjuk, mit tehet!

Biztosan lesznek következmények.

Forrás: Nébih2024. 02. 27. 15:02
null
20230824 Budapest Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. Sajtótájékoztató Az Aldi vezetősége bejelentette, hogy bizonyos termékkategóriák esetében fenntartják, hogy csakis magyar beszállítókra támaszkodnak. Sőt, a magyar termékek arányának növelése érdekében újabb élelmiszereknél keresnek hazai partnereket. Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG A képen: tejtermék Fotó: Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a boltban, vásárlás közben élelmiszer-biztonsági vagy minőségi problémával találkozunk, jelezzük észrevételünket az üzletvezetőnek, hogy mielőbb megoldást találhasson a problémára – javasolja közösségi oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Hozzáfűzik, bármilyen egyéb, élelmiszerlánc-biztonságot fenyegető probléma észlelése esetén érdemes bejelentést tenni, hogy a Nébih vagy a területi szervek szakemberei kivizsgálhassák az esetet és megszüntethessék a szabálytalanságot.

Bejelentést a nap 24 órájában az ingyenesen hívható Nébih-zöldszámon: 06-80/263-244, a Nébih navigátor mobilapplikáción keresztül vagy az [email protected] e-mail-címen lehet tenni.

Ezzel a fogyasztókat is arra ösztönzik, hogy segítsenek az élelmiszer-biztonsági problémák felderítésében és megelőzésében.

A Nébih – a területi kormányhivatalok közreműködésével – a beérkezett panaszt, bejelentést kivizsgálja, és amennyiben jogsértést tapasztal, megteszi a szükséges intézkedést. A bejelentő a vizsgálat befejezésekor a megtett intézkedésről vagy annak mellőzéséről értesítést kap – fűzték hozzá. Megjegyzik, hogy a névtelen panasz vizsgálata mellőzhető, azaz a Nébih mérlegelheti, hogy lefolytassa-e az ellenőrzést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.