A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A magyar gazdaság jövője a tét + videó

Zöldkonzultáció indul, a kormány online párbeszédben kérdezi meg a polgárok véleményét a zöldenergiáról.

2024. 03. 13. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zöldgazdaságot szeretnénk kiépíteni, ezért tovább folytatjuk az ipar átalakítását, hogy újjá és moderné tegyük – mondta Nagy Márton abban a Facebook-videóban, amelyet Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója osztott meg a zöldkonzultáció indulása alkalmából.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy Magyarország jövője a zöldenergia. A tárcavezető szerint a sikerhez ma két dolog kell: zöldenergiát kell termelni és azt el kell tudni tárolni. Aki ebben jó, az a világgazdaság élére tör, és megnyeri a jövőt. Aki kimarad, az lemarad, vesztes lesz; várhat a következő nagy lehetőségre.

– Ez a verseny óriási: nemzetgazdaságok és vállalatok között dől el, hogy ki lesz a nyertes. A magyar gazdaság jövője a tét, mert most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai – emelte ki a miniszter. Nagy Márton szerint ha jól döntünk, akkor egy új világgazdasági korszak éllovasai lehetünk.

– A zöldenergia a magyar gazdaság jövője. Az elmúlt években komoly mérföldköveket sikerült elérnünk: bár korábban csak 2030-ra vártuk, nemrégiben meghaladta a hatezer megawattot a naperőművek együttes kapacitása Magyarországon – hívta fel a figyelmet a fejleményekre Lantos Csaba energiaügyi miniszter. Ha azt akarjuk, hogy hazánk ne maradjon le a világban zajló versenyben, a magyar gazdaság erősödjön és elérjük klímapolitikai céljainkat, akkor folytatnunk kell ez a fejlődést.

– Ezért 2030-ig jelentősen növeljük a napelemes, a szélenergia és a tárolói kapacitást. Minél több zöldenergiát tudunk megtermelni és tárolni, Magyarország annál élhetőbb és fenntarthatóbb lesz – tette hozzá a tárcavezető.

Nagy Márton a bejegyzés végén arra kért mindenkit, hogy töltse ki az online kérdőívet, amely a Zöldenergia.kormány.hu címen érhető el.

Nyitrai Zsolt a zöldkonzultáció indulása alkalmából arra hívta fel a figyelmet, hogy a közéleti munkájukat az együttműködésre alapozzák, Magyarország kormánya ezért online párbeszédben kérdezi meg a polgárok véleményét a zöldenergiáról. Hangsúlyozta, 13 fontos kérdésben várják a véleményeket a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig. A kérdőívet mától egészen április 15-ig lehet kitölteni.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.