Nem tud lépést tartani a versenytársakkal, nagy a baj az egyik legnagyobb luxusmárkánál

A szakadék szélén áll évek óta.

Forrás: Világgazdaság2024. 03. 20. 13:03
Milan,,Italy,-,September,22,,2017:,Fashionista,With,Gucci,Handbag
769134892 Fotó: Creative Lab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta hiába próbál fordítani a szerencséjén a Gucci, úgy tűnik, nem túl sikeres az ügyben – számolt be a Világgazdaság a Bloomerg cikke alapján. 

A portál azt írja, hogy a Gucci márkát birtokló Kering bejelentése alapján a luxusmárka eladásai az idei első negyedévben akár húsz százalékot is eshetnek, főként az Ázsia–Csendes-óceán régió vártnál nagyobb hanyatlása miatt. Megjegyzik, hogy a cég birtokában több más márka is van, ilyen a Balenciaga vagy a SaintLaurent, és a várakozások szerint az összehasonlító forgalom akár tíz százalékot is eshet. 

A Kering Amerikában egyébként hétszázalékos visszaesést tapasztalt, így a szakértők nem annyira csodálkoznak rajta, hogy 

a vállalat részvényei egy év alatt 28 százalékot vesztettek értékükből.

Még kellemetlenebb a helyzet, ha azt vesszük, hogy a vállalat profitjának kétharmadát a Gucci adja, amelynek varázsa az elmúlt években megkopott – legalábbis a piaci visszaesést tekintve. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.