A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Itt vannak az ország legbűnösebb vármegyéi

Van olyan vármegye, ahol csaknem 43 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma.

Forrás: Pénzcentrum2024. 04. 10. 12:42
tolvaj, rablás, bilincs
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országosan hat százalékkal több bűncselekményt követtek el tavaly, mint tavalyelőtt, Budapest azonban nem követi a trendet, itt a ráta az országos átlag alatt maradt, hiszen tavaly a fővárosban az összes elkövetett bűncselekmény száma két százalékkal emelkedett – írja a Pénzcentrum.  

Az összes bűnelkövetést tekintve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében volt a legmagasabb a növekedés, egy év alatt, 2022 és 2023 között negyven százalékkal emelkedett a bűncselekmények száma, ami azt jelenti, hogy 5525 eset helyett tavaly összesen 7748 esetet regisztráltak. Szintén magas, 28 százalékos emelkedést regisztráltak Hajdú-Bihar vármegyében, ahol az esetszámok 5608-ról 7159-re ugrottak. A dobogó harmadik helyén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye végzett, ahol kiugróan sok bűneset történt alapvetően is. 12 852-ről 15 108-ra emelkedett a bűncselekmények száma, ez 17 százalékos emelkedést jelent.

A sornak ezzel pedig még nincs vége.  Tíz százalék felett nőtt a bűnelkövetések száma Pest, Komárom-Esztergom, Vas, Tolna és Csongrád-Csanád vármegyékben is. Az érme másik oldalán viszont Nógrád megyében jócskán, 14 százalékkal csökkent az elkövetések száma, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kilenc, míg Győr-Moson-Sopronban hat százalékkal estek vissza ezek a számok.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.