Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Harmincötmilliárdból épül új gyár Zalaegerszegen

Magyarországi autógyártóknak gyárt majd elektromos és hibrid járműalkatrészeket a cég.

2024. 05. 29. 20:50
Új zalaegerszegi gyár építését jelentették be Fotó: Bailicz Zoltán Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú előkészítés és több körös tárgyalás után ma koraeste jelentettük be Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, hogy tízezer négyzetméter nagyságú gyár épül Zalaegerszegen, a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya és a Rheinmetall gyár mellett – olvasható Balaicz Zoltán zalaegerszti polgármester szerda esti Facebook-bejegyzésében. 

A FLEX új üzeme a magyarországi autógyártóknak – így például a BMW-nek – fog nagyfeszültségű elektromos és hibrid járműalkatrészeket gyártani. Emellett a Ford és a Volkswagen vállalatokkal is szerződéses kapcsolatba kerül a cég.

A fejlesztés 210 új munkahelyet teremt, amelyből húsz álláshely magasan kvalifikált lesz és a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik majd.

A beruházás értéke 35 milliárd forint (tízmilliárd forint az új iparcsarnok megépítése, 25 milliárd forint pedig az automatizált csúcstechnológia). 

A tízezer négyzetméteres új üzem építése még a nyáron elkezdődik, és 2025 nyarán szeretnék is átadni – írja Balaicz Zoltán.

A 35 milliárd forint értékű projekt megvalósulását 7,8 milliárd forint állami támogatással segíti a kormány, a részleteket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Paul Baldassari, a FLEX elnöke, Péter Ágota, a FLEX alelnöke, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő jelentette be.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.