Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Ott lesz a jövőben autóipar Európában, ahol akkumulátorgyártás is lesz”

A győri Audi a belső égésű motorok után az e-motorok gyártásában is az élvonalba akar tartozni.

2024. 05. 23. 11:57
Gyõr, 2018. július 24.
Alkatrészeket szállító robot az Audi Hungaria Zrt. új, elektromos motorokat gyártó gyõri üzemcsarnokában, az avatás napján, 2018. július 24-én.
MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri Audi gyárat látogatta meg Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videóban a gyár mellett állva elmondta, hogy ez a gyár a magyar ipar egyik fellegvára.

Talán nem mindenki tudja, de ez a világ egyik legnagyobb belsőégésű motor gyára

– emelte ki Dömötör Csaba. Hozzátette: olyan népszerű típusokat gyártanak vagy gyártottak itt, mint az Audi A3-as, a Q3-as, vagy a TT, csak tavaly 177 ezer autót gyártottak itt.

A beszállítókkal együtt ötvenezer családnak ad a gyár megélhetést, emellett a magyar export nagyjából nyolc százalékát is adja.

– hangsúlyozta az államtitkár.

Már 2018 óta e-motorokat is gyártanak itt, már mintegy félmilliót legyártottak, és ez a folyamat várhatóan újabb szintet ugrik, amikor már csak nem hagyományos járműveket lehet majd forgalomba hozni az EU-ban. Ez 2035-től megtörténik – mondta.

Az Audi egyik vezetője azt mondta Dömötör Csabának, hogy ez a gyár akkor is az egyik legnagyobb lesz, amikor már minden az elektromobilitásról szól majd Európában. 

Amikor az ellenzék a hazai akkumulátorgyárakat támadja, akkor az ilyen Audihoz hasonló gyárakat is támadja, mert ott lesz a jövőben autóipar Európában, ahol akkumulátorgyártás is lesz

– jelezte Dömötör Csaba.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.