Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc

Csütörtöktől újra drágul az üzemanyag

Van rá esély, hogy a járműtulajdonosok ez alkalommal nem érzik meg az emelkedést.

2024. 07. 03. 11:19
Illusztráció Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az üzemanyag drágulása Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközlése alapján.

A Világgazdaság arról számol be, hogy az üzemanyagár-figyelő blog szerint az üzemanyagok nagykereskedelmi árában csütörtöktől is változás lép életbe.

Július 4-től a benzin beszerzési ára bruttó két forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó négy forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek.

Csakhogy látszik arra esély, hogy ebből a járműtulajdonosok nem érzékelnek majd semmit. Persze ez nagyban függ attól, hogy hol tankolnak. Merthogy a piaci szereplők a nagykereskedelmi árváltozástól eltérően alakítják jelenleg a kutakon látható árakat – írják. 

Az aktuális átlagár a 95-ös benzin esetében 616 forint, míg a gázolajnál 627 forint. Lapunk tapasztalata szerint azonban a jellemző árak 610 és 620 forint körül alakulnak. A Holtankoljak.hu szerint ráadásul az üzemanyagárak akár napon belül többször is módosulhatnak, ami értelemszerűen az átlagárat is folyamatosan mozgatja. 

Mindenesetre amennyiben csütörtökön mégis megjelenik a kiskereskedelem szintjén a most bejelentett áremelés, akkor 

  • a benzin átlagára 618 forintra ugrik,
  • a gázolajé pedig 631 forintra.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.