Ez a két apró nyom a bizonyíték arra, hogy biztosan lehallgatják

Manapság az ipari kémkedés nem megy ritkaságszámba.

Forrás: Index2024. 09. 04. 18:08
.peep,,Hole,And,Eye,To,Spy,For,Security,Or,Face
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi irodák nyolc százalékában találnak lehallgatókészüléket vagy lehallgatásra utaló nyomokat a Diracom adatai szerint– írja az Index. A portálnak Tóth Béla információbiztonsági szakember azt mondta, mindez évente több tízmilliárd forintos veszteséget okoz a vállalatoknak. 

A szakértő beszélt arról is, magunk is rájöhetünk, hogy lehallgatás áldozataivá váltunk, például abból, ha 

egy asztal alsó felületén lévő kétoldalú ragasztómaradékot találunk, amelyet UV-fény alatt jól lehet látni.

Felhívta a figyelmet azonban, hogy a határoló falfelület külső oldali sérülése is árulkodó nyom lehet, például ha valahova falmikrofont helyeztek fel. 

Minden olyan személy, szervezet, vállalkozás potenciális célpont, amelynek vannak olyan információi, amelyek mások számára értékkel bírnak.

Tóth Béla szerint a legveszélyeztetettebb kategóriába a kutatás-fejlesztési tevékenységet végzők tartoznak. A piacon elérhető eszközökről azt mondta, széles a választék, a kínai eszközök olcsók és jól működnek, ráadásul könnyű beszerezni őket, de vannak unión belüli gyártók, és időnként izraeli termékek is felbukkannak. Megjegyezte, manapság az ipari kémkedés nem megy ritkaságszámba. 

Amit el lehet lopni és értékesíteni lehet, azt el is lopják

– fűzte hozzá Tóth Béla a portálnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.