Veszélyben a termálfürdő, bajban a Mol

Súlyos olajszennyezés történt Kiskunmajsán a közlés szerint.

Forrás: Facebook2024. 09. 27. 11:58
a szennyezés Fotó: Facebook/Greenpeace Magyaroszág
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Súlyos olajszennyezés Kiskunmajsán egy eltört Mol-csőből! Nagy mennyiségű, nyersolajnak tűnő anyag ömlött egy mezőgazdasági területeken folyó csatornába a kiskunmajsai termálfürdő közelében” – írja a közösségi oldalán a Greenpeace Magyarország. 

Hozzáfűzik, az anyag a Mol Szank és Algyő között futó, kondenzátumot szállító vezetékének sérülése miatt került a helyszínre, a csatorna érinti a település mellett található Dombi-tavat, ezért 

még a szokottnál is fontosabb a minél gyorsabb kármentesítés.

A Mol a Greenpeace-nek jelezte, a kondenzátumvezetéken Kiskunmajsa közelében szivárgást észleltek. A vezeték a közeli olajkútból kitermelt rétegvíz mellett körülbelül öt százalék olajat szállított. 

A kárenyhítés érdekében a vezetéket elzárták, a szállítást leállították.

Az illetékes hatóságokkal egyeztetve megakadályozták a továbbterjedést a csatornában ideiglenes gát építésével. Szakembereik a vezeték javítása mellett már a helyreállítást is elindították: a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve szállítják el a szennyezett földet és vizet, valamint gondoskodnak az eltávolított föld pótlásáról is – fűzték hozzá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.