Volt egy kisebb rajtaütés Ferihegyen, rengeteg luxuskarórát foglaltak le a pénzügyőrök

Kár, hogy hamisak voltak.

Forrás: nav.gov2024. 09. 12. 18:42
A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy nemzetközi repülőtér Budapest nemzetközi repülőtere, Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a legnagyobb és legismertebb. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint háromszáz hamis Rolex karórát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának pénzügyőrei egy Lengyelországból érkezett küldeményben a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – adták hírül

A pénzügyőrök postai küldeményeket ellenőriztek, amikor egy Lengyelországból érkező csomagban több, gyanúsnak vélt „luxuskarórát” találtak. A védjegy jogosulti képviselője megerősítette, hogy az órák hamisítványok, amelyek nem kerülhettek volna forgalomba.

A pénzügyőrök a 343 darab összesen 155 millió forint értékű karórát lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

A hamis termékek piacról való kiszűrése kiemelt feladat, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.