A 4iG közreműködik az ingatlan-nyilvántartási rendszer digitális átállásában

A 4iG Nyrt. a földügyi közigazgatási rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését.

Forrás: MTI2019. 10. 21. 8:48

A 4iG Nyrt. a földügyi közigazgatási rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését.

A 4iG Nyrt. végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését. A munka eredményeként a papíralapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és – ahol erre a közigazgatás folyamatai lehetőséget adnak – automatizált eljárások váltják majd ki, csökkentve a személyes ügyintézés szükségességét. Ennek köszönhetően nemcsak gyorsabb és kényelmesebb, hanem biztonságosabb és olcsóbb is lesz a földhivatali ügyintézés. A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett projekt uniós forrásból valósul meg, fővállalkozója a TIGRA Kft., a 4iG-t érintő alvállalkozói megbízás értéke 2,069 milliárd forint.

Olcsóbb és gyorsabb lesz a földhivatali ügyintézés, a Lechner Tudásközpont elektronikus ingatlan-nyilvántartási rendszer kidolgozására irányuló projektjének köszönhetően. Az európai uniós forrásból megvalósuló program révén folytatódik a közigazgatási folyamatok széles körű digitalizációja. Az E-ingatlan-nyilvántartás jelentős mértékben átírja majd a földhivatali rendszer működését, megújítja Magyarországon az ingatlan-nyilvántartási rendszert, amelynek köszönhetően rövidül és biztonságosabbá válik az ingatlanügyi, telekalakítási és mezőgazdasági igazgatási eljárások átfutási ideje.

A 4iG Nyrt. a projekt részeként a földügyi közigazgatási rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését. A 4iG Nyrt. emellett részt vesz az egymásra épülő rendszerek összekapcsolásában, integrálásában is. A munka eredményeként a papíralapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és automatizált eljárások váltják majd ki, az Európai Uniós direktíváknak megfelelően pedig jelentősen csökken majd a személyes ügyintézés szükségessége. A fejlesztés további eredményeként egységessé válik a közhiteles ingatlan-nyilvántartás és a központi ingatlan-nyilvántartás kezelése.

A Lechner Tudásközpont megbízásából a projekt fővállalkozója a Tigra Kft. A 4iG Nyrt. érintő megbízás értéke – amelyet a Tigra Kft. alvállalkozójaként teljesít – 2,069 milliárd forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.