Fővárosi kirándulásra hívják a magyarokat a hosszú hétvégén

Szorosabbra fűzné Budapesttel a belföldi utazók kapcsolatát nyolc közismert turisztikai szolgáltató.

2020. 10. 22. 9:14
null
Budapest, 2018. április 27. Iskolai tanulmányi kirándulásra a fővárosba érkezett tanulók tanáraikkal a budai Várba tartanak az I. kerületi Lovas úton, a Gránit lépcsőnél. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy ismeretlen ismerős, akit ezer közül is felismernénk, akivel számtalanszor találkoztunk, mégis minden alkalommal rabul ejt a szépségével. Ez Budapest, egy titkokkal teli, vonzó nagyváros, mely ezen az őszön is arra csábít, hogy szorosabbra fűzzük vele a kapcsolatunkat!” – így hozza hangulatba az érdeklődőket az a vadonatúj kezdeményezés, amelyben a magyar fővárosba hívják felfedezőútra a belföldi turistákat.

Az Ismeretlen ismerős – Budapest, ahogy még sohasem láttad! című élményprogramot a Facebookon hirdették meg az előttünk álló napok szabadidős ajánlataként, a példaértékű kezdeményezés jellegzetes szolgáltatók, élménypontok összefogásából született.

Felrúgta a bizonytalan alapokra épült terveket a korszakváltó pandémia. Most úgy tűnik, egy-két évig tarthat az iparág metamorfózisa Fotó: Teknős Miklós

Ahogy azt a miniszterelnök többször hangsúlyozta: Budapest turizmusának koncepcióváltásra van szüksége, ez az ágazati szereplők túlélésének záloga. Mivel eddig európai viszonylatban is példátlanul magas, csaknem teljes volt a fővárosi szállodák kitettsége a beutazó turizmusnak, Orbán Viktor szerint a külföldiekre szakosodott vállalkozásoknak át kell fókuszálniuk az üzletpolitikájukat a magyarokra, akik stabil forgalmat jelenthetnek, ha rájuk szabják az árakat, a szolgáltatásokat, és azokat vendégcsalogató belföldi kampányokkal kellően vonzóvá teszik.

Több rangos elismerés érte az előző rekordévben Budapestet, ami a következetes irányítás és a több mint egy éve irány váltott, helyi fejlesztéspolitika eredménye is volt. A jobb sorsra érdemes fővárosi szolgáltatók idén gazdátlanul vergődnek a covid szorításában, már nem fontosak az újabb városvezetésnek Fotó: Magyar Nemzet

– A főváros lélekben elveszítette a belföldi vendégeit, holott nélkülük nincs esély a túlélésre. Ezért azon kell dolgozni, hogy a belföldi turistákat meggyőzzék: érdemes Budapestre jönni. Hívni, várni kell a magyar vendégeket – erről a kormányfő után a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója beszélt nyilatkozatában. Guller Zoltán jelezte, hogy aktív az állami turizmusmarketing: jelenleg is futnak a belföldi utazásokat ösztönző kampányok.

A járványügyi előírások a Szent Gellért Gyógyfürdőben is vírusmentes tartózkodást tesznek lehetővé, biztonságos a patinás spa-élmény Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezt az irányt ragadja meg az előrejelzések szerint kirándulóidővel érkező nemzeti ünnep napján este 7 órától, illetve a hétvégén egészen hétfő estig nyolc ismert fővárosi turisztikai szereplő, amelyek precedens jellegű meghívással élnek a lakosság felé.

Ismert: nem könnyű a budapestiek dolga, mert a városvezetés érdemi segítsége nélkül a piaci válság idején nehezebb helyreállítani a vidéki vendégek megtépázott bizalmát. Ezért is figyelemreméltó a kifejezetten nekik szánt, sokaknak eddig elérhetetlennek tűnő ötcsillagos szállodai élmény lehetősége a budapesti belvárosban, amelyhez szórakoztató és tartalmas felfedező sétákat, kultúrát, fürdőlátogatást, dunai hajózást, gasztrokalandokat kínálnak az alkalmi városlátogatáson.

Nem tapossák egymást a turisták, és nem tülekednek a külföldi rendszámú buszok a Gellért téren sem, ezért élvezhetőbb a Budai fonodó villamosról nyíló panoráma a pesti oldalra. Napsütésben megér egy sétát a felső rakpart Fotó: Mirkó István

A tematikus gyalogos túrákat szervező ImagineBudapest, a Kempinski Hotel Corvinus, a Gellért fürdő, a Gerbeaud kávéház, az Émile étterem, továbbá a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, a Ludwig Múzeum, illetve a Kincsem Park összefűzött programjaiból mindhárom napra találhatnak tartalmas időtöltést az érdeklődők, akik a szolgáltatók honlapján részletesen is megismerhetik az ajánlatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.