Hazánk hamarosan Törökországon keresztül is tud gázt vásárolni

Magyarország és Törökország együttműködésére valóban ráillik a kölcsönösen előnyös kifejezés – emelte ki Szijjártó Péter.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2021. 07. 07. 12:53
null
Fotó: KIRALY MARTON KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemelte: Magyarország és Törökország együttműködésére valóban ráillik a kölcsönösen előnyös kifejezés.

– Az idei év első négy hónapjában ugyanis 43 százalékkal növeltük kereskedelmi forgalmunkat, amely így először esélyes arra, hogy év végére elérje a négymilliárd dollárt – tette hozzá. – Mivel az elmúlt hétvégén fizikailag is összekötöttük a magyar és a szerb gázvezetékrendszereket, így hamarosan lehetővé válik, hogy hazánk Törökországon keresztül is gázt tudjon vásárolni. Mindeközben pedig megkezdődött Kaposváron a valaha volt legnagyobb magyarországi török Sisecam csomagolóanyag-gyárának építése – közölte Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter egy másik bejegyzésében arról számolt be, hogy Litvániában nagy tiszteletnek örvend Szent László, akinek fontos szerepe van abban, hogy a litván nemzet felvette a kereszténységet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.