Megrohamozták a szállodákat a pünkösdre szállást foglalók

A védettségi igazolvány mellett a SZÉP-kártyákon parkoló hatalmas összeg is nagy mozgásteret ad.

Forrás: vg.hu2021. 05. 07. 9:25
null
Nyíregyháza, 2014. december 27. Fürdõzõk az év utolsó napjaiban teltházzal mûködõ Aquarius Élményfürdõben Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn 2014. december 27-én. A szállodaszövetség szerint évrõl évre egyre többen töltik az ünnepeket hazai wellness szállodákban. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számottevő többletforráshoz juthat idén a szállodaipar belföldről, a Széchenyi-pihenőkártya év végéig átjárhatóvá tett zsebeiből – írja a Világgazdaság.

Az új forrás bőségét jól érzékelteti, hogy az OTP esetében a három zsebben – a szálláshelyi, a szabadidős és az éttermi alszámlán – lévő 160 milliárd forint majdnem hétszerese annak a 24 milliárdos éves forgalomnak, amelyet tavaly a pihenőkártyával fizető vendégek a szállodákban költöttek el.

Vélhetően azoknak a többsége, akik utazni akarnak a nyáron és részt venni különböző kulturális és szabadidős programokon, már megkapta az oltást, vagy ezután veszi fel, annak tudatában, hogy a kormány egyértelművé tette:

augusztusig szükség lesz a védettségi igazolványra a pluszszolgáltatások igénybevételéhez.

A négymillió beoltott elérése óta, május elsejétől lehetővé vált szállodanyitás terve azt jelenti, hogy már nemcsak az üzleti utazók, hanem a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak is megszállhatnak a kereskedelmi szálláshelyeken. – Ehhez bejelentkezéskor kötelező a védettségi igazolvány és a személyazonosító okmányok bemutatása. A felelősség az ezek ellenőrzésére kötelezett szállodára hárul – mondta érdeklődésünkre Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének az elnöke.

Mint a Világgazdaságnak kifejtette:

az első oltáskor kapott papírlapot nem fogadhatják el, vagyis aki utazást tervez, érdemes az első oltás időpontjától legalább 10-14 nappal későbbre foglalni,

hogy ténylegesen kézhez vehesse a plasztikkártyát, amely a belépőt jelenti a szálláshelyekre, és számos egyéb helyre, például fürdőkbe, múzeumokba, színházakba is.

A jogszabály szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a szállodán belül is szabadon, maszk viselése nélkül közlekedhetnek. Ennek ellenére több szálloda általánossá tette a maszkviselési kötelezettséget, ugyanis lehetetlen ellenőrizni a különböző státuszú vendégeket a közös területeken aszerint, hogy kinek kellene és kinek nem kellene maszkot viselni, ami viszont a szálláshely kötelezettsége lenne.

A szállodaipart is érintik még az érvényben lévő korlátozások, amelyeket a fokozatos újranyitás jegyében ígértek feloldani. Ilyen a lakodalmak tilalma, amelyet ötmillió beoltottnál terveznek eltörölni. A tízfős létszámkorlát a rendezvénypiacot, így a konferenciatermekkel és egyéb, nagy kapacitású helyiségekkel, vendéglátóipari háttérrel rendelkező szálláshelyeket is korlátozza még a bevételszerzésben.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el.

Borítókép: Fürdőzők az év utolsó napjaiban telt házzal működő Aquarius Élményfürdőben Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 2014. december 27-én Fotó: MTI/Balázs Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.