Száztizenhétmilliós támogatás Vál-völgyi fiataloknak

A siker nem csak gazdasági értelmű kifejezés, sokkal több annál – mutatott rá Mészáros Lőrinc.

Magyar Nemzet
2020. 08. 16. 13:45
null
Forrás: Pesti Srácok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszáznegyvennégy Vál-völgyi fiatalt összesen 117 millió forinttal támogat az idén a Mészáros Alapítvány, hogy megkönnyítsék felsőfokú tanulmányaikat – többek között erről számol be a PestiSrácok.hu a Mészáros Alapítvány a hét végén megrendezett konferenciájával kapcsolatban.

A Mészáros család többek között azzal a céllal hozta létre és működteti alapítványát, hogy hozzájáruljanak a fiatal tehetségek képességeinek kibontakoztatásában, amelyet reményeik szerint itthon, Magyarországon fognak kamatoztatni.

„Ti vagytok az otthonunk, és ti vagytok Magyarország megmaradásának a záloga! A ti kezetekben a jövő. Ezek a települések, ahogy az ország sem tud fejlődni a jövőben, csak általatok” – mondta a hallgatóknak az alapítvány elnöke. Mészárosné Kelemen Beatrix arra is kérte a fiatalokat, hogy soha ne felejtsék el, honnan jöttek, mert mindig a Vál-völgy lesz az otthonuk, amely, bármerre is járnak, visszavárja őket.

A Mészáros Alapítvány negyedik alkalommal rendez konferenciát az általuk támogatott főiskolásoknak, egyetemistáknak, hogy azok ízelítőt adhassanak tudásukból és egymással is találkozzanak, egy közösséggé kovácsolódjanak. A konferenciákon Mészáros Lőrinc korábban személyesen még nem szólalt fel – ez volt az első alkalom. Most a sikerről beszélt a fiataloknak: arról, hogy kevés hozzá egy ösztöndíj, kell hozzá életen át tartó tanulás, bátorság, olykor vakmerőség, kitartás, szerencse és egy társ, akivel együtt le lehet győzni az akadályokat. A siker nem csak egy gazdasági értelemű kifejezés, sokkal több annál – mutatott rá Mészáros Lőrinc, hozzátéve: van, akinek az üzleti sikerek és van, akinek a család a siker.

– Azt, hogy mit akar, mire képes, mindenkinek magának kell eldöntenie – hangsúlyozta a sikeres üzletember, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy tanuljanak, képezzék magukat, és ha tanulmányaikat befejezték és kedvük tartja, folytassák pályafutásukat a Mészáros-csoportban, amely immár száz különböző szakmában várja munkatársait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.