Szinte kiürült a főváros, telítődtek a vidéki hotelek

Mivel az időjárás is kedvez a belföldi kirándulásoknak, ezekben a napokban jelentős a különféle élménypontok látogatottsága az egész országban.

2019. 08. 19. 8:36
null
Idén többen engedhették meg maguknak, hogy kikapcsolódjanak az üdülőhelyeken Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei év turisztikailag legforgalmasabb hosszú hétvégéje zajlik. Mivel az időjárás is kedvez a belföldi kirándulásoknak, ezekben a napokban jelentős a különféle élménypontok látogatottsága az egész országban. Mindenütt megteltek a szállodák már a múlt hét utolsó munkanapján, mindenütt rendben megérkeztek azok a szállóvendégek, akik előzetesen helyet foglaltak, amit jól tettek, mivel egyetlen szabad szoba sem maradt, ahová az utolsó pillanatban még betérhetnek az utazók – közölték lapunkkal iparági körökből.

A szálláspiac szereplői azt jelezték, hogy meghaladja az előzetes várakozásokat is az augusztus 20-i, nemzeti ünnepre épült hosszú hétvégén a szobák kihasználtsága, sőt ezekben a napokban több helyütt szükség lenne további szálláshelyekre, hogy mindenkit el tudjanak helyezni. A Balatonnál azt mondták két hotelben is: a hétvégén előfordult, hogy el kellett küldjék az „utcáról beeső” vendégeket, kisebb társaságokat, annyira megteltek a szállások, sőt a magánszoba-kiadók is telt házról beszéltek a tópartokon. A fővárosból – noha alapvetően erős a városnéző turizmus Budapesten – láthatóan sokan vették az irányt a vidéki pihenőhelyek felé, amit az is mutat, hogy a belvárosi utcákban a lakóházak környékén is egymást érik a szabad parkolóhelyek, habár a főbb látványosságok környékén továbbra is élénk a gyalogos- és az autósforgalom. Budapesten várhatóan a holnap esti ünnepi tűzijátékra gyűlnek össze jelentős számban az érdeklődők, sokan ekkorra érnek haza vidékről a három-négy napos hétvégi kikapcsolódásból.

Idén többen engedhették meg maguknak, hogy kikapcsolódjanak az üdülőhelyeken
Fotó: Bach Máté

Kihasználva az iskolai szünet utolsó napjait, többen vannak, akik meghosszabbítják az utazás eredetileg tervezett időtartamát, és a hotelek recepció­ján utólag kérik ennek lehetőségét – tudtuk meg. Ezt akkor tudják lehetővé tenni a szolgáltatók, ha még nem gyűlt össze kellő számú előzetes foglalás a hét második felére. A vidéki szállodák vendégeinek legnagyobb része magyar, akiknek a tapasztalatok szerint a költekezése is lendületesebb, mint az előző években.

– A lakosság megtanulta élvezni a belföldi turizmust, a magyarországi lehetőségeket, és jóval több pénze van a családoknak a kikapcsolódásra, a kényelmi szolgáltatásokra. Ez az éttermek, cukrászdák bevételein is meglátszik – tudatták a piaci szereplők.

A fürdők látogatottsága is magas, akárcsak a szezonzárás előtt álló strandoké. A fővárosi fürdőkben többször előfordult már a hosszú hétvégéken látogatói rekord, bár a szeszélyes időjárás miatt hullámzón alakult a főszezon. A kempingek is eredményes idényt zárhatnak, pedig a szezon elején a májusi esőzés otthon tartotta a vendégeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.