Karanténba vonul az ír kormány, szünetel a törvényhozás

Forrás: MTI2020. 09. 15. 22:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karanténba vonulnak az ír kormány miniszterei, a törvényhozás pedig egy hétre felfüggesztette működését, miután Stephen Donnelly egészségügyi tárcavezető megbetegedett – közölte kedden a parlamenti házelnök.

„A mai eseményekből következően a kabinet tagjainak karanténba kell vonulniuk, ezért nincs lehetőség a rendes munkamenet folytatására, így a parlament jövő hét keddig vagy a miniszterelnök további utasításáig felfüggeszti tevékenységét” – jelentette be Séan Ó Fearghail.

Az RTÉ közszolgálati televízió szerint Donnelly a nap folyamán koronavírustesztet kért. Hivatala egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

Írországban 357 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában, amivel számuk 31 192-re nőtt. Az utóbbi egy hétben naponta átlagosan 203 új fertőzöttet azonosítottak.

A járvány kitörése óta 1784-en hunytak el a kórban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.