Javul a koronavírusal fertőzött algériai elnök állapota

Az algériai hatóságok korábban azt közölték, hogy Abdel-Madzsid Tebbúnt orvosi ellenőrzésre szállították Németországba.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 22:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitív lett Abdel-Madzsid Tebbún algériai elnök koronavírus-tesztje, de a németországi kórházi kezelés hatására javul az állapota – közölte kedden az algériai elnöki hivatal.

Az algériai hatóságok korábban azt közölték, hogy orvosi ellenőrzésre szállították Németországba az államfőt, miután több koronavírus-fertőzöttet is találtak a környezetében.

A 75 éves, erős dohányos Tebbúnt nem egészen egy éve választották meg Algéria legfőbb közjogi méltóságának, amikor Algériában évtizedek óta a legsúlyosabb belpolitikai válság dúlt és a tiltakozók az egész politikai osztály leváltását követelték.

A befolyásos hadsereg által támogatott Tebbún az alkotmány módosításával akart az elégedetlenségnek véget vetni. Az alkotmányos reformról tartott referendumon azonban a szavazásra jogosultak mindössze 23,7 százaléka vett részt.

Betegség miatti távolléte lassíthatja az energiahordozóktól függő gazdaság megreformálására irányuló erőfeszítéseket – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.