Elhagyta a kórházat Miloš Zeman cseh államfő, otthonában ápolják

Pavel Pafko, az orvosi konzílium egyik tagja szerint az elnöknek májzsugorodása van.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 25. 14:52
ZEMAN, Milos; VAN DER BELLEN, Alexander
Bcs, 2021. szeptember 14. A 2021. szeptember 14-n kzreadott kpen Milos Zeman cseh elnk sajttjkoztatt tart az Alexander Van der Bellen osztrk hivatali partnervel folytatott megbeszls utn a bcsi Hofburgban 2021. jnius 10-n. Ezen a napon krhzba szlltottk Prgban a cseh llamft, ennek konkrt okt azonban sem az elnki hivatal, sem a krhz nem kzlte. A 76 ves politikust, akinek msodik elnki mandtuma 2023 mrciusban jr le, az utbbi idben mr tbb zben is kezeltk a katonai krhz orvosai. MTI/AP/Lisa Leutner Fotó: Lisa Leutner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyta csütörtökön délelőtt a prágai központi katonai kórházat Miloš Zeman cseh államfő, akit október 10-től kezeltek az intézetben – jelentette be az egészségügyi intézmény.  Zemant Prágából egy mentőautó a lányi kastélyba szállította, amely a cseh elnökök vidéki rezidenciája. A kórház, közlése szerint, azt javasolta az elnöknek, hogy továbbra is szakorvosi intézetben kezeltesse magát. De tekintettel Zeman egészségének jelentős javulására, tiszteletben tartja, ha az elnök úgy dönt, hogy ezután otthonában ápolják. Zeman azt választotta, hogy Lányban a Senior Home Group nevű magántársaság gondjaira bízza magát. Mindazonáltal a katonai kórház ezután is „elvégzi az elnök rendszeres orvosi ellenőrzéseit” – tették hozzá a közleményben.

A cseh államfő betegségének diagnózisát hivatalosan nem közölték. Pavel Pafko, az elnök egészségére felügyelő orvosi konzílium egyik tagjának nyilatkozata szerint Miloš Zemannak májzsugorodása van.

Korábbi bejelentések szerint az elnök pénteken Lányban kormányfővé nevezi ki Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt elnökét, az októberi választásokon győztes hárompárti Spolu koalíció és a harmadik helyen végzett PirSTAN koalíció közös kormányfőjelöltjét.

Borítókép: Miloš Zeman cseh államfő sajtótájékoztatót tart Bécsben 2021. június 10-én (Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.