időjárás 22°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

London is szigorít: újra PCR-tesztet kérnek a beutazáshoz

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.11.27. 19:55 2021.11.28. 09:51
London is szigorít: újra PCR-tesztet kérnek a beutazáshoz

Ismét PCR típusú laboratóriumi koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönülve kell maradniuk – jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök. Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: 

a brit kormány a koronavírus újonnan azonosított, egyelőre vizsgálat alatt álló omikron változatának megjelenése miatt hozta meg ezt az elővigyázatossági döntést, amelyet három hét múlva felülvizsgálnak.

A brit miniszterelnök nyomatékkal hangsúlyozta, hogy a kormány nem fogja ismét leállítani a külföldi utazásokat, az intézkedés csak a külföldről érkezők tesztelési kötelezettségeit érinti. A PCR-tesztet az angliai érkezés utáni második nap végéig kell elvégezniük a beutazóknak. Johnson közölte: a kormány kéri, hogy azok is vonuljanak karanténba, akiknek közvetlen környezetében valakinél az omikron vírusváltozat jelenlétét mutatják ki.

Borítókép: Boris Johnson brit miniszterelnök látogatást tesz egy kelet-londoni oltóközpontban 2021. november 15-én (Fotó: MTI/AP/Evening Standard/Jeremy Selwyn)