Magyarország leállítja légi forgalmát a dél-afrikai régióból az új vírusváltozat miatt

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint megkezdődött a hazai intézkedések előkészítése.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 14:58
null
Johannesburg, 2021. november 26. A koronavrus elleni olts felvtelre vr emberek egy zletkzpontban kialaktott oltpontnl Johannesburgban 2021. november 26-n. A Dl-afrikai Kztrsasgban a koronavrus j varinst fedeztk fel, amely a B.1.1.529 nevet kapta. A BBC brit kzszolglati mdiatrsasg ltal idzett szakrtk szerint ez a vltozat mutatja az eddigi legnagyobb szm mutcit az eredeti koronavrus-varinshoz kpest. MTI/AP/Denis Farrell Fotó: Denis Farrell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légi közlekedés korlátozásához 

− közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szombaton az MTI-vel.

Az Európai Unió Tanácsa pénteken megvitatta az újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsára adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfékmechanizmust lenne érdemes alkalmazni. A tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére.

Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothóból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében a tagállamok vezessenek be tesztelési és karanténkötelezettséget. A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése szombaton várható − írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Borítókép: A koronavírus elleni oltás felvételére váró emberek Johannesburgban 2021. november 26-án (Fotó: MTI/AP/Denis Farrell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.